Fredrikstad og Sarpsborg Kajakklubb

Sandøyene rundt

Sandøyene rundt

SANDØYENE RUNDT


Turen krever:

Turen kategoriseres som «middels - til litt over middels krevende», avhengig av værforholdene. Turen passer godt for de som ønsker variert padling over noe lenger tid. Dersom det blåser en del fra syd, kan det bli morsom og livlig medvindspadling i «Sekken» (kilen mellom Sandøyene og Sverige) med gode muligheter for fine «surfer». Det meste av turen går i skjermede omgivelser.

Turbeskrivelse

Fra stranda på Storesand runder vi odden nord for Lauerøyene og stikker rett østover mot Herfølrenna. Ved Herføl Marina tar vi en liten stopp med mulighet for en «tur på land».
Fra sydspissen av Søndre Sandøy legger vi kursen nordover og følger østsiden av Søndre – og Nordre Sandøy. Vi er nå i «Sekken» og med en god vind fra syd, blir det ofte fine surfebølger her.
Etter å ha gått gjennom sundet mellom Bråte-holmen og Nordre Sandøy, passerer vi «Tordenskjold-bukta» og vi går i land i en lun vik i nærheten (se rødt kryss). Her blir det en velfortjent spisepause.

Med fornyet energi entrer vi kajakkene og runder nordspissen av Nordre Sandøy. Herfra padler vi vestover mot den lille øya Rom. Nordfra går vi gjennom «Rom-sundet», ofte omtalt som «Hvalers svar på Sørlandet». Vel ute i den andre enden av sundet, følger vi Kirkøya sydover mot Skjærhalden. Ved behov tar vi en benstrekk der, før vi padler i samlet gruppe tilbake til stranda på Storesand.


Fredrikstad og Sarpsborg Kajakklubb
ORG.NR: 993 571 067

E-mail: fredrikstadkajakklubb@gmail.com

Kontonummer: 1594.38.42261

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift