Fredrikstad og Sarpsborg Kajakklubb

Lauer-turen

Lauer-turen

Turen krever:

Lauer-turen kategoriseres som «lite krevende» i moderat vind og egner seg godt for nybegynnere og de som ønsker en kortere padletur og desto mer kos i land (om været tillater det). Dersom det blåser mye på stranda (Storesand), kan man velge å sette ut fra nabovika (øst for teltplassen). Mellom Homlungen Fyr og Lauer («Lauersvelgen») er det ofte livlig båttrafikk i helgene, og det er derfor viktig å padle i samlet gruppe når man krysser denne leden.

Turbeskrivelse:
Lauer består av to store holmer med noen mindre holmer i mellom. Øygruppen ligger i relativt kort avstand - syd-vest for Homlungen fyr.
Sundet mellom Syd- og Nord Lauer er like idyllisk som den lille havna innenfor moloen. Fra Lauer er det fin utsikt ut over havet. Det er ikke lenger noen fastboende på Lauer, men de som har bodd her vender tilbake til sine hus på sommeren. Fergeforbindelse med Skjærhalden. Om været tillater det, er det mange fine ilandstigningsmuligheter fra kajakk, spesielt på sydsiden av Søndre Lauer. Øygruppen Lauer innbyr til morsom og variert padling i trange sund og viker og det er korte avstander mellom mer værutsatte partier og skjermet farvann.

Distanse: 6-7 km


Fredrikstad og Sarpsborg Kajakklubb
ORG.NR: 993 571 067

E-mail: fredrikstadkajakklubb@gmail.com

Kontonummer: 1594.38.42261

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift