NPF Grunnkurs Hav lørdag og søndag

Grunnkurs Hav  i regi av DNT Vansjø Havkajakk

Drømmer du om å padle og få flotte naturopplevelser i kajakk? Vil du lære grunnleggende teknikk og bli trygg i kajakken?

På Storesand Padleleir kan du ta grunnkurs i havkajakk. Selve padleleiren er fulltegnet, men det er ekstra gøy å delta på grunnkurs med så mange padlere som er i aksjon på stranda, i bukta og rundt i skjærgården!

Dersom du ønsker å sove i telt på Storesand er det mulig å booke overnattingsplass på nedre del av campingen. Vanlig booking gjennom Hvaler kommune/Storesand teltplass.

Kajakk-kurset foregår etter NPFs (Norges padleforbunds) mal og kvalifiserer til Våttkort etter gjennomført 2 dager. (16 timer)

Kurs 09.30 - 17.30 begge dager. Pris kroner 2500,-

Instruktør er Nils-Jørgen Kraft

På Grunnkurs Hav vil deltakeren introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. I tillegg er deltakeren kjent med enkle sikkerhetsrutiner og øvelser, samt hvordan effektivt manøvrere kajakken.

• Løfte, bære, sjøsette og entre kajakken
  • Effektiv fremoverpadling
  • Bakoverpadling og stopp.
  • Sideveis forflytning av kajakken.
  • Lavt støttetak.
  • Styretak (bak).
  • Sving (sveipetak og styretak).
  • Ilandstigning.
  • Sikring av kajakk etter ilandstigning
  • Redningsteknikker
  • Skadeforebygging