Familiesamling med telt, kajakk og moro i Engelsviken

Lørdag 29 til søndag 30 juni arrangerer vi familieleir med kajakker og instruktører fra klubben.

Hvem kan delta?

Det vil være mulig for alle som vil prøve å padle, både store og små, barn, foreldre, besteforeldre, og ellers andre som har lyst. I fjor var yngstemann i egen kajakk 3 år!! Vi arrangerer introkurs for nybegynnere og bølgelek for de som har lyst til å prøve det. Familier kan få veiledning i hvordan padle på en trygg og sikker måte. Andre som vil prøve å padle kajakk er også hjertelig velkommen. Det blir koseturer rundt i nærområdet. Klubben tar med seg alt av utstyr så alle kan få prøve seg, men ta gjerne med eget utstyr hvis du har det. Det er selvfølgelig gratis å bruke klubbens utstyr denne helgen.

Mål for helgen

Tilby en givende og sosial helg som inkluderer alle uansett padleerfaring og nivå. Vi ønsker spesielt barn og ungdom velkommen, og det avholdes introkurs for nybegynnere samt trening på redninger og grunnleggende padleteknikk for de som har introkurs og grunnkurs fra før. Du trenger ikke melde deg på kurs for å bli med, og du kan godt komme bare en av dagene eller reise hjem og sove for så å komme tilbake dagen etter. Vi trenger en påmelding for å ta med nok kajakker og nok frukt til alle.

Program

Fremmøte for deltakere til familiesamlingen er fra fredag ettermiddag/kveld. Vi har ikke fellesaktiviteter på fredag. Det er også greit å møte opp lørdag morgen.

Frokost – alle tar med egen mat.

10.00 Velkommen til aktivitetene – vi samles og går gjennom dagens plan. HMS briefing og eventuelle andre ønsker og innspill.

11.00 – 17.00 Aktivitet på vannet med pauser etter behov.

Det vil også være aktiviteter på land. Flåtaviken har mange flotte muligheter.

18.00 Middag, grilling og sosialt samvær

Søndag

Frokost

10.00 God morgen og plan for dagen

15.00 Leieren avsluttes

Overnatting – boforhold - utstyr

Ta med: Telt, sovepose, liggeunderlag og lykt.

Mat til 2 frokoster og 2 kveldsmåltider samt lunsj for padledagene. Grillmat på lørdag. Det er griller i flåtaviken.

Primus hvis du har.

Redningsvest hvis dere har

Ta med egen drikke.

Husk ekstra tørt skift, gjerne flere skift, hånkle

For de som ikke har telt vil vi sette opp en stor felleslavvo og en fellesdome for opphold og for overnatting.

Flåtaviken ligger i Engelsviken. Det er ikke parkering i Flåtaviken, men det vil være mulig å kjøre bort med telt og utstyr og deretter kjøre og parkere. Det er ca 5 min å gå fra P-plassen.

Det er toalett der, men du må ta med vann selv.

Mer om Flåtaviken: https://www.fredrikstad.kommune.no/aktuelt/nytt-friomrade-i-flataviken/

Påmelding og deltakeravgift

Arrangementet er gratis fordi vi har fått støtte gjennom idrettsrådet i Fredrikstad. Det blir servert frukt og drikke på dagen.

Voksne (over 16 år) kan få våttkort ved å delta på introkurs. Det koster da 600,-

Påmelding skjer til Trine Lise Strømsæther Tlf 98050748 SMS Mail: Smykkedamen@live.no

Fredrikstad og Sarpsborg kajakklubb står for arrangementet

De som trenger å låne kajakk og utstyr av klubben til kurs gir beskjed om dette ved påmelding.