Det blir noen spennende workshops, bare å glede seg!

• Trygg i kajakk gjennom lek og moro - søndag kl 10.30-13.00
  • Retningsstabilitet i vind - lørdag kl 10.00-12.30
  • Effektive framdriftstak - lørdag kl 13.30-16.00
  • Surfski - lørdag kl 15-16 og 16.15-17.15 og søndag 10-11 og 11.15-12.15

Workshopene er gratis, og det er påmelding på fredag kveld etter velkomstmøtet.

Retningskontroll v/ Jahn Olav Olsen

Vi gjennomgår vanlige og uvanlige styretak og vi lærer teknikk for å padle uten bruk skegg/ror også i vind. Vi skal utnytte kajakkens egenskaper i vind til å padler rett frem, svinge og lære hvilke styretak som er mest effektive i medvind, til å svinge opp mot vinden eller ned fra vinden. Passer for de som har lyst til å lære nye styretak og hvordan styre kajakken uten ror/skegg i vind

Effektive fremdriftstak v/ Jahn Olaf Olsen

Dersom du koser deg med å padle kajakk, gjør du mye riktig. Hvis du strever med å padle i motvind, blir sliten i armene på lengre turer eller har problemer med å "henge med" andre, er det kanskje noe å forbedre på padleteknikken. På workshoppen gjennomfører vi enkle øvelser som gjør at vi kjenner igjen et godt padletak og lærer å unngå å sløse med krefter. Vi lærer teknikk som reduserer sannsynlighet for belastning på håndledd/underarm. Vi bruker en del tid på å øve på forbedret teknikk.

Det er padleteknikk med euroåre og høyt åretak det øves på. Passer for alle som har padlet litt eller mer og har lyst til effektivisere padletakene. Det vil si bruke store muskelgrupper til å sette kajakken i fart fremover istedenfor å sette vann i bevegelse bakover.

Surfski v/ Jan Reyer Elders

• Sikker håndtering av surfski
  • Re-entry (hvordan komme deg opp i surfski).
  • Kort om padleteknikk (med vingåre i surfski)
  • Kort om «å fange bølger»
  • Prøv en surfski

På workshop brukes stabile surfski. Ta med deg egnet padletøy og vest, stor/kraftig tørrdrakt og vest med diverse remedier foran egner seg ikke. Ta med vingåre hvis du har.

Vi skal bade!