Fredrikstad og Sarpsborg Kajakklubb

Tisler

Tisler


"Øygruppen består av hovedøya Tisler og en rekke mindre øyer omkring. Langt ute ved det åpne havet ligger denne øygruppen, som tross sin utsatte beliggenhet har vært bebodd i flere hundre år, ja, kanskje har det levd mennesker her for over 1000 år siden. Bosetningshistorien på Tisler går i alle fall tilbake til middelalderen og strekker seg frem til 1939. På det meste livnærte 30 mennesker seg her som fiskere eller loser. I dag er noen helårshus bevart som feriesteder og i tillegg er det mellom 5 og 10 hytter her. Store arealer på øygruppen er i dag offentlig friluftsområde. Det ligger to flotte sandstrender av meget god kvalitet her. Sauer beiter her ute, og kystklimaet her ute er med på å gi ekstra god kvalitet på kjøttet. Tisler er vel verdt en oppdagelsesreise, men så langt ut i havet bør det helst skje i godvær."

Turen krever:
Turen til Tisler kategoriseres som over middels. Forholdene i åpent farvann og langt ut i havgapet kan være krevende og det er derfor et krav at alle har med seg nødvendig sikkerhetsutstyr og er kledd for et eventuelt uhell. Du bør være komfortable med å padle i bølger. Ta med nok mat og drikke, da vi blir borte store deler av dagen. Badetøy hvis været tillater det. Husk solkrem!

Vi padler ut og mellom Lauer øyene, for deretter å krysse leia over til Tisler. Se opp for fergene som går mellom Strømstad og Sandefjord. Når vi ankommer Tisler, så går vi i land på stranden på vestsiden av moloen. Der tar vi en rast. Kanskje vi også tar turen rundt Tisler, hvis gruppa er klar for det. Etterpå krysser vi over til Lauer igjen og videre inn til Storesand.


Fredrikstad og Sarpsborg Kajakklubb
ORG.NR: 993 571 067

E-mail: fredrikstadkajakklubb@gmail.com

Kontonummer: 1594.38.42261

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift