Friluftsliv i kajakk. Kurs i regi av Ut i det fri

Friluftsliv i kajakk på Storesand i regi av Ut i det fri AS

Velkommen til en morsom og lærerik dag hvor vi utforsker elementer som er nyttige og morsomme å ha med seg på en kajakktur. I løpet av noen timer skal vi innom flere ulike temaer slik at deltagerne får et grunnlag å bygge videre på, enten på egenhånd, eller videre på kurs som fordyper seg i de ulike emnene.

• Når: Søndag 12.juni kl 10-15
  • Hvor: På Storesand, vi møtes på stranden, se etter beachflagg med «Ut i det fri» på. Møt i padleklær med ferdigpakket kajakk for tur. Vi begynner litt på land før vi drar.
  • Pris: 750,- pr person. Lenke til påmelding og betaling: https://fredrikstad-kajakklubb.spoortz.no/portal/public/event/signup.do?
  • Instruktør: Per Olav Eliassen

Del 1 Grunnleggende friluftsliv for padlere

• Allemannsretten og friluftsloven - hva som gjelder for oss som padlere.
  • Sporløs ferdsel.
  • Hvordan lese sjøkart og andre kart.
  • Kart, kompass og navigering. Lær å ta ut kurs og følge den.

Del 2 Fiske fra kajakk

• Hvordan rigge kajakk for fiske?
  • Sikkerhet når du har kroker og sene rundt deg.
  • Ta vare på fangsten.Gode fisketips.
  • Vi tilbereder fisken vi får som lunsj, her blir det enkelt og godt avhengig av fangsten.

Del 3 Multibruk av fjellduk: Mange padlere har en fjellduk i en eller annen form som brukes til å holde varmen i pauser. Den har mange flere bruksområder, og du vil lære noen av dem.

• Som påkledning – flere måter å bære den på.
  • Vi går gjennom flere måter å benytte den som beskyttelse ved overnatting, som telt, tarp, nødbivuakk m.m.
  • Hvordan bruke den i hengekøye.
  • Vi lager en rigg som gjør at du enkelt kan slå den opp. Riggen får du med deg hjem.

Lurt å ha med til dagen:

• Drikkevann og lunsj.
  • Solkrem.
  • Fjellduk om du har.
  • Fiskestang med sluker for saltvann (kan leies – ta kontakt).
  • Kniv
  • Fire teltplugger.
  • Kompass (Vanlig enkelt skolekompass er nok).